Ouders aan het woord


Nanda Ingrid Saskia

Beste allemaal, 

De tweede helft van de winter leek wel eindeloos te duren. Steeds opnieuw liepen er weer dik ingepakte sneeuwkindjes door de tuin. Als ze binnen waren hadden ze het vaak druk met het knutselen van een vrolijk vogelhuisje, het rijgen van pindakettingen of het kneden en draaien van     vet- en zaadbolletjes voor de vogeltjes. Maar ik heb ook zelf geknutselde ski's en schaatsen gezien! Binnen of buiten, de winter hield ze dus lekker bezig Maar zo langzamerhand mag er wel een einde komen aan de wanten, laarzen, skibroeken en mutsen parade.

Heel eventjes, begin maart, waren er een paar dagen met een heerlijk lentezonnetje. Deze eerste lentemomenten zijn door de leidsters en de kinderen meteen volop benut. De kinderen hebben de eerste krokusjes en narcisjes boven de grond zien komen. Er zijn pitten voor de meloenen in de grond gestopt, tomaten, komkommers en courgettes gezaaid. Alles in vrolijk gekleurde bakjes. Ze staan nu lekker warm binnen, achter het raam.

De kinderen kunnen de komende maanden zien wat er als eerste boven de grond komt, welk plantje het hardste groeit, wat er naar de groententuin mag verhuizen, wat het eerste rijp is en geproefd kan worden; en hoe smaakt het dan? Erg interessant allemaal. Ook was het prachtig om te zien hoe de grotere kindjes hebben geholpen met het opruimen en slepen met de gesnoeide takken. Er is lekker gespeeld en hard gewerkt.

 

Nanda Ingrid Saskia 

Beste allemaal,
Wat was het mooi deze nazomer in de tuin van De Harlekijn. De kinderen en de PM-ers hebben er volop van genoten. Er is weer heerlijk gesnoept van de vers geplukte aarbeien. En terwijl de zon nog hoog aan de hemel stond maakten de kinderen alweer de eerste kastanjespinnen. De tuin blijft steeds weer een groot avontuur, vooral als de seizoenen veranderen. De kinderen zitten daar samen met de leidsters met hun neus bovenop.  Endegeesterstraatweg 1a  I  2342 AJ OEGSTGEEST  I  T 071 890 7002  I  email