Doelstelling


Kinderdagverblijf De Harlekijn stelt zich ten doel -met inachtneming van de door de overheid opgestelde regels- kwalitatief goede opvang te verzorgen voor kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Daarnaast wordt er Buitenschoolse opvang verzorgt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

Natuurbeleving; wij zijn van mening dat natuurbeleving en de activiteiten die daarbij aangeboden worden belangrijk zijn voor de algehele ontwikkeling en welzijn van kinderen. Binnen onze opvang wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en biologische levensmiddelen en natuurlijk zijn we dagelijks met de kinderen buiten in de (belevings)tuin of het nabijgelegen bos.

Kinderen die actief bezig zijn in de natuur worden uitgedaagd om zelf te ontdekken, zijn weerbaarder, worden zelfstandiger en bouwen meer zelfvertrouwen op.

De natuur geeft ook ontspanning en rust. Uit onderzoek is gebleken dat, met name jonge kinderen die actief in de natuur bezig zijn, zich beter kunnen concentreren, minder vaak ziek zijn en minder last van stress hebben.

Natuurbeleving en activiteiten in de natuur leren kinderen spelenderwijs respect te hebben voor planten en dieren, en een stukje verantwoordelijkheid te creƫren.Endegeesterstraatweg 1a  I  2342 AJ OEGSTGEEST  I  T 071 890 7002  I  email
logo-harlekijn-klein