Voeding


De kinderen krijgen op het kinderdagverblijf biologische voeding. Ook eten de kinderen tijdens de lunch groentesoep en eten met regelmaat een eitje. 

De flesvoeding wordt dagelijks door de ouders meegegeven. Elke fles is voorzien van de naam van het kind. De melkpoeder en water worden afzonderlijk en afgepast aangeleverd. Tevens is er gelegenheid voor moeders hun kind op het kinderdagverblijf borstvoeding te geven. Indien nodig kunnen de kinderen hun ontbijt meenemen. Brood, melk, vers fruit, sap, thee e.d. worden door het kinderdagverblijf verstrekt. In principe worden producten gebruikt met zo min mogelijk zout en suiker. De producten zijn voornamelijk biologisch.

Het kan voorkomen dat er speciale wensen zijn t.a.v. de voeding, bijvoorbeeld wanneer kinderen vegetarisch eten of een dieet volgen wegens een allergie of darmproblemen. Hiermee houden wij uiteraard rekening. Wel kan de ouders in zo’n geval verzocht worden zelf voor (een deel van) de voeding te zorgen.

 Traktatie


 

We streven ernaar de kinderen geen snoep te laten eten en verzoeken de ouders dan ook nadrukkelijk daar bij het verstrekken van een traktatie rekening mee te houden. Op het dagverblijf is er een brochure verkrijgbaar over voeding en traktatie op het kinderdagverblijf (matig met zoet, vet en zout). Het wordt op prijs gesteld als u wat betreft een traktatie eerst overlegt met de groepsleiding. Er is een Traktatie Wijzer voorhanden.
Endegeesterstraatweg 1a  I  2342 AJ OEGSTGEEST  I  T 071 890 7002  I  email