Traktatie wijzer

Traktatie wijzer


Als een kind jarig is, afscheid neemt of een broertje of zusje heeft gekregen dan vieren we feest. Die dag staat het kind binnen de groep in het middelpunt; er is een feestmuts gemaakt, de aankondiging is door de kinderen gemaakt en hangt in de entree, er hangen slingers, we zingen feestliedjes, en er wordt getrakteerd. Bij de keuze van een traktatie vragen wij u om rekening te houden met het beleid van Kinderdagverblijf De Harlekijn met betrekking tot de voeding voor de kinderen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is

matig met zoet, vet, en zout.

Tevens geven we de voorkeur aan biologische producten.

Daarnaast moeten op het kinderdagverblijf de wettelijk bepaalde regels van het Protocol Hygiëne en Voedselveiligheid gevolgd worden. Daarom mogen de kinderen geen bederfelijke etenswaren trakteren. Dit betekent dat niet toegestaan zijn:
produkten die koel moeten blijven (bijv. stukjes kaas of worst, danoontjes, pannekoeken, gesneden vers fruit), of zelf bereide cake / croissantjes / koekjes.

Suggesties voor traktaties volgen verderop in deze traktatiewijzer.

Wij vragen u om vooraf de keuze van de traktatie te overleggen met één van de PM-ers van de groep van uw kind. Hierdoor kunnen teleurstellingen worden voorkomen. U krijgt dan ook informatie over het aantal kinderen die er op de bewuste dag aanwezig zijn, en ook de PM-ers niet te vergeten (zij genieten gelijktijdig met de kinderen van de geboden traktatie. Het is dus niet nodig om daarnaast ook nog iets voor de PM-ers mee te nemen).

Tevens vragen wij om de traktatie niet aan te vullen met kadootjes. Wanneer kinderen voor het laatst zijn is het een idee om naast het uitdelen van de traktatie een foto of een kaartje in de mandjes achter te laten.